HET KUNSTWERKENHUIS is een plaats waar een creatieve hobby samen met anderen beoefend kan worden.

Het is een idee voortgekomen vanuit mijn behoefte om samen met niet-kunstenaars in een ongedwongen sfeer een vrij gekozen vorm van creativiteit te beoefenen.

Zelf heb ik cursussen  gevolgd in aquarelleren, speksteen bewerken en vrije expressie schilderen.

Steeds had ik me voorgenomen om het geleerde in de vorm van een hobby tot vrije tijdsbesteding te maken. Er werd het nodige materiaal aangeschaft, maar zelden is het tot iets gekomen.

Er waren allerlei redenen om er niet aan te beginnen. Geen tijd, geen zin, weer andere aandachtsgebieden en zo zijn er nog wel een paar te noemen.

 

 

Het materiaal en de gereedschappen verdwenen in een kast, naar zolder of in de kelder. En de droom eens kunstenaar te worden of me op z'n minst eens op deze manier creatief te uiten, kwam niet uit.

Links en rechts sprak ik hier met anderen over en vaak hoorde ik hetzelfde verhaal. Velen hadden allerlei goede voornemens maar weinigen zijn er echt in doorgegaan.

Misschien is het dan wel leuk om met de mensen die dat zelf ook ervaren hebben groepjes te vormen en een gezamenlijke vorm van creativiteit te beoefenen. Hierbij kan men elkaar inspireren, motiveren en natuurlijk van elkaar leren, waarbij ook het ontmoeten belangrijk is.

Ik denk hierbij aan tekenen en schilderen, klei- en houtbewerking en speksteen bewerken, lezen, schrijven of historisch onderzoek doen, maar ook andere activiteiten zijn mogelijk.

 

 Ik geef geen les, men leert van elkaar maar ik kan me voorstellen dat een deskundige op zeker moment, ter verdieping, uitgenodigd kan worden.

Iedere deelnemer neemt eigen materiaal en gereedschap mee en neemt dat ook weer mee naar huis.

In verband met de ruimte zal de groep afhankelijk van de activiteit uit maximaal 6 personen bestaan.

De activiteiten vinden in principe plaats op vrijdagen van  09.oo uur tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur (of anders in overleg).

De kosten bedragen € 3,00 per persoon per keer.

Ik nodig u uit om mij voor informatie aan te spreken, te bellen of te mailen.

Dus heeft u ooit een cursus gevolgd, ligt er nog ergens speksteen, een stapel onbeschilderde doeken of anderszins te wachten om tot kunstwerk verheven te worden, grijp nu uw kans en neem contact op met mij.

                                                                                        

Verder